Een warmtepomp is de beste keuze wanneer u lagere verwarmingskosten wil combineren met een milieuvriendelijke warmteproductie. Ook hiervoor werken we uitsluitend met Viessmann. Onze techniekers kennen dit merk door en door en zijn steeds op de hoogte van de recentste innovaties.
Hoe werkt een warmtepomp?
De werking van een warmtepomp is vergelijkbaar met die van een koelkast, maar dan omgekeerd. Bij een koelkast wordt de warmte van binnen naar buiten geleid. Bij een warmtepomp is het net andersom. De warmte uit de lucht of de bodem wordt via het verwarmingssysteem naar de woonkamer geleid. Om de temperatuur te doen stijgen, wordt de damp van een koelvloeistof verdicht, zodat de temperatuur hoog genoeg is voor verwarming en de aanmaak van sanitair warm water.
Soorten warmtepompen
Viessmann-warmtepompen kunnen met verschillende energiebronnen werken:
- lucht: vrijwel onbeperkt beschikbaar, laagste investeringskosten
- grond/bodem: via aardcollector, aardsonde of ijsreservoir, hoge efficiëntie
- water: bijzonder hoge efficiëntie, waterkwaliteit is belangrijk
- restwarmte: afhankelijk van de beschikbaarheid, hoeveelheid en temperatuur van de restwarmte
Warmtepompen maken dus gebruik van hernieuwbare energie afkomstig van de grond, de zon, het grondwater of de lucht. Ze verminderen het gebruik van fossiele brandstoffen, sparen waardevolle grondstoffen en beperken de schadelijke CO2-uitstoot.
De warmtepompen van Viessmann
Een warmtepomp van Viessman bezorgt u nog een extra voordeel. Ze beschikt namelijk over ‘active cooling’ en ‘natural cooling’-functies. Naast het klassieke gebruik als verwarmingssysteem voor de koude dagen zorgen deze warmtepompen zo in de zomer voor een aangenaam binnenklimaat en een verfrissende koelte in huis.
Het uitgebreide Viessmann-gamma biedt de juiste warmtepomp voor elke behoefte. Al bij het ontwerp wordt rekening gehouden met de bouwkundige en geologische omstandigheden en met de persoonlijke en individuele warmtebehoefte. De warmtepompen van Viessmann zijn geschikt voor zowel nieuwbouw als renovatie, en kunnen in combinatie met zonnesystemen alsook met een bestaand verwarmingssysteem op stookolie of gas in een polyvalent systeem worden gebruikt. Zo kunt u een systeem samenstellen dat optimaal aan uw wensen voldoet.